Oferirea sprijinului victimelor violenței în familie – subiectul ședințelor de lucru organizate de CJF

Oferirea sprijinului victimelor violenței în familie – subiectul ședințelor de lucru organizate de CJF

Șeful Centrului de Justiție Familială (CJF) al Poliției în comun cu ofițeri de urmărire penală și ofițeri de sector din cadrul subdiviziunilor Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, s-au întrunit în ședințe de lucru.

Întrevederea a avut drept scop fortificarea raporturilor de colaborare a polițiștilor din diverse domenii de activitate, în vederea oferirii sprijinului victimelor violenței în familie.

Cei prezenți la ședință au discutat despre importanța reacționării prompte în cazurile de violență în familie și violenței sexuale, precum și necesitatea coordonării operative a măsurilor de intervenție a Poliției, pentru redirecționarea/referirea imediată a victimelor la Centrul de Justiție Familială, în vederea asigurării asistenței multidisciplinare, într-un mediu sigur și confidențial.

Menționăm că, la 10 octombrie 2023, Centrul și-a deschis larg ușile pentru victimele violenței în familie și violenței sexuale pentru a beneficia de tot spectrul de servicii integrate, sub același acoperiș și în condiții de maximă siguranță. 

Până în prezent, polițiștii din cadrul subdiviziunii au recepționat la 329 de notificări cu privire la cazurile de violență.

Din numărul total, 242 de cazuri au fost gestionate de angajații Centrului, 229 de femei/fete și 13 de bărbați, beneficiind de asistență multidisciplinară.

În celelalte 87 de cazuri, persoanele au fost direcționate către alte autorități pentru acordarea suportului specializat.

Remarcăm că, victimele violenței în bază de gen pot apela cu încredere la Serviciul 112, la Telefonul de Încredere pentru Femei și Fete 0 8008 8008 sau pot suna direct la Centrul de Justiție Familială al Poliției 060 85 99 88.

12 iunie 2024