Campania de sensibilizare CJF: „Nu ești singură! Nu este vina ta! Ai încredere în puterea ta!”

Campania de sensibilizare CJF: „Nu ești singură! Nu este vina ta! Ai încredere în puterea ta!”

La doar un telefon distanță la Serviciul Unic de Urgență 112 sau telefonul de încredere – 0 8008 8008, Centrul de Justiție Familială al Poliției este deja de 6 luni în ajutorul victimelor violenței familiale și sexuale.

Într-un interval succint de doar jumătate de an de la deschidere, CJF a devenit un sprijin esențial pentru societate datorită echipei sale disponibile 24/7, formată din polițiști, medici, avocați, psihologi și alți profesioniști dedicați pentru a oferi suport și soluții adaptate fiecărei situații.

Pentru a consolida misiunea CJF și a încuraja victimele să solicite ajutor, am realizat o serie de spoturi sociale.

În primul din acestea (https://www.youtube.com/watch?v=lSg6nhrRO5s) actrița Teatrului Național „Mihai Eminescu”, a intrat în pielea tinerei de 19 ani, care ne-a confesat experiența de cum a fost agresată sexual:

„Am 19 ani și sunt studentă. Am avut o copilărie fericită și o educație bună acasă și la școală. Visez să călătoresc și să am o familie frumoasă. Într-o zi de weekend am fost invitată la o zi de naștere. Omagiatul mă privea insistent, iar la un moment dat, când eram singuri, a profitat de mine. S-a întâmplat contrar voinței mele. Știu că trebuie să cer dreptate și ajutor în această situație.”

CJF declară ferm: “Nu ești singură! Nu este vina ta! Ai încredere în puterea ta!”

Apelați cu încredere la serviciile CJF, pentru a primi ajutor juridic, psihologic, medical și protecție garantată în fața agresorului.

Pentru a vă informa despre cele realizate de CJF în primele șase luni de activitate, accesați: https://www.mai.gov.md/ro/node/8693